Ulla-Maija Mäkilän palkinto vuoden parhaasta naistentautien ja synnytysten väitöskirjasta

Nuorena menehtyneen Suomen Gynekologiyhdistyksen sihteerin Ulla-Maija Mäkilän muistoa kunnioittamaan tehtiin vuosina 1986-1987 varainkeräys. Keräyksen toteutti silloinen yhdistyksen puheenjohtaja Oulun yliopiston professori Antti Kauppila. Vapaaehtoiset, lähinnä Suomen Gynekologiyhdistyksen jäsenet, kartuttivat alkupääoman. Lahjoittajien tahdon mukaan muistorahastosta on tarkoitettu jaettavaksi Ulla-Maija Mäkilän nimeä kantava palkinto naistentautien ja synnytysten parhaan väitöskirjan tekijälle vuosittain. Esityksen palkinnon saajasta Oulun yliopiston hallitukselle tekee Suomen Gynekologiyhdistys. Vuonna 2016 päätettiin, että palkinnon suuruus on 2000 euroa ja palkinto jaetaan kevään koulutuspäivillä.